Våra portföljbolag

Vi investerar i produktbolag med egen tillverkning eller i tjänstebolag med ett starkt värdeerbjudande.

NEE - Nordic Energy Efficiency

Inom NEE äger Tången bolag som är verksamma inom elektronik, belysning och energieffektivisering.

NSI – Nordic Surface Innovation

Inom affärsområdet NSI äger Tången bolag som är verksamma inom färg- och ytbehandlingsbranschen.

Fastigheter

Investeringar i fastigheter kopplade till våra portföljbolag

NSC - Nordic Service Companies

Inom affärsområdet NSC äger Tången bolag som är verksamma inom service och underhåll. Kunderna finns medstadel inom offentlig sektor och industri.

Göfastgruppen

Göfast bedriver sedan 25 år tillbaka byggservice mot primärt offentlig sektor och är verksamt i Göteborg med omnejd med ca 60 anställda.

Malux

Malux är branschens ledande leverantör av kompletta säkerhetslösningar. Med hög kompetens, service och marknadens bredaste produktsortiment skapar Malux förutsättningarna för en säkrare värld. Sedan starten 1972 har Malux arbetat för en säkrare vardag inom sina verksamhetsområden industri, kommunikation och belysning. Huvudkontoret finns i Örnsköldsvik och har dotterbolag i Norge, Finland och Baltikum. Bolaget förvärvades av Tången under 2022.

Aluwave

Aluwave utvecklar och producerar skräddarsydda belysningslösningar till producenter och elgrossister. Bolagets produkter är i huvudsak skräddarsydda armaturer och ledmoduler. Tången Industrikapital blev delägare i Aluwave 2020. Bolaget har sitt huvudkontor i Mölndal samt fabriker på Hönö och i Qingdao.

Svensk Fordonsladdning

Svensk Fordonsladdning erbjuder professionella helhetslösningar inom fordonsladdning. I bolaget finns mångårig erfarenhet av elfordonsladdning som täcker samtliga segment, däribland involveras kompetens inom elnät och entreprenadbranschen. Målsättningen är att erbjuda alla kunder, både privatpersoner, företag och kommunala aktörer, en anpassad lösning oavsett behov. Bolagets laddstationer och laddboxar fungerar för samtliga elbilar och laddhybrider som finns på marknaden. Svensk Fordonsladdning har sitt säte i Rättvik.

Oriva

Oriva erbjuder belysningslösningar för inom- och utomhusmiljö genom de egna varumärkena Oriva och Bolthi till kunder på i huvudsak den nordiska marknaden. Bolaget utvecklar och säljer också belysningsprodukter genom private label-produktion till andra varumärkesägare. Bolaget grundades 1967, har idag 14 medarbetare knutna till sin verksamhet. Huvudkontoret finns i Lanna, Bredaryd.

Lohjan Maru Oy

Lohjan Maru OY grundades 1987. Bolaget utvecklar och producerar till den tillverkande industrin i Finland. Bolaget har en egen produktutveckling och mångsidiga produktionslinjer. Bolagets verksamhet är koncentrerad till färg, smältlimsutrustning, industriella lim- och byggindustriprodukter. Bolaget förvärvades 2021 och ingår under dotterbolaget Nordic Surface Innovation AB. Bolaget har sin verksamhet i Lohja i närheten av Helsingfors.

NSI Oy

F.d. Tukkuliike Kokkonen Oy. Bolaget säljer det egna färgvarumärket Illves till finsk bygg- och lågprishandel och distribuerar även externa färg- och smörjmedelsvarumärken i Finland. Bolaget har sitt huvudkontor i Esbo utanför Helsingfors, och ingår i NSI, Tångens affärsområde för bolag inom färg- och ytbehandling.

Vadstena Färg

Vadstena Färg är en nischad slamfärgsproducent som producerar hållbara slamfärgsprodukter till färgproducenter och återförsäljare av färg. Bolaget erbjuder produkter i det egna varumärket Svensk Rödfärg samt utveckling och produktion för kunders olika varumärken. Företaget är beläget i Skänninge i Östergötland och har en modern och effektiv produktionsanläggning. Bolaget har en lång tradition av att producera slamfärg och är idag ledande på handstruken rödfärg. Vadstena Färg tillverkar klassisk rödfärg med miljövänliga och moderna råvaror och metoder.

Gunnarlan Liiketollisuustalo Oy

Bolaget äger en industrifastighet på ca 4000 m2 belägen i Lohja utanför Helsingfors. Fastigheten är välskött och har två stabila hyresgäster med längre hyresavtal. Transaktionen genomfördes den fjärde oktober 2021.

Vadstena Färg Fastigheter AB

Industrifastighet som innefattas av en fabriksbyggnad om 670 m2 samt lagerbyggnad om 560 m2 och belägen i Skänninge utanför Vadstena. Fastigheten innefattas av en modern och effektiv produktionsanläggning som är ändamålsenlig för dess nuvarande verksamhet. Transaktionen genomfördes 15 december 2021.

Per Skånberg

VD & Investeringschef
per@tangenik.se
0704 169 895

Fredrik Löfgren

Kasper Gefors

Besöksadress

Västra Hamngatan 9
411 17 Göteborg

Visa på Google Maps

Följ oss

Privacy policy • Cookies • © Tången Industrikapital